Citaten met wereldoorlog

 • Ik heb de oorlog niet zo zeer 'meegemaakt', ik ben de Tweede Wereldoorlog.
 • De atoombommen op Hiroshima en Nagasaki hebben vermoedelijk tot nu toe de derde wereldoorlog voorkomen.
 • In het nieuwe tijdperk vormen botsingen van beschavingen de grootste bedreiging voor de wereldvrede, en een internationale orde gebaseerd op beschavingen is de zekerste bescherming tegen een wereldoorlog.
 • Alsof het bombardement nooit heeft plaatsgehad. Corinth kneep zijn gesloten ogen stijver dicht en dacht na. Hij dacht, het hééft ook niet plaatsgehad. Verdomd. Het is nooit gebeurd, want het had ook niét gebeurd kunnen zijn: het maakte geen deel uit van een strategie, van de tweede wereldoorlog, zoa
 • Denken dat God minder bestaat als men Hem een kleine 'g' toebedeelt, is net als denken dat de tweede wereldoorlog minder heeft plaats gevonden als men Adolf Hitler zonder hoofdletters schrijft.
 • Ik weet niet welke wapens in de Derde Wereldoorlog zullen worden gebruikt, maar ik weet wel dat in de Vierde Wereldoorlog gevochten zal worden met stokken en stenen.
+3

Citaten 1 t/m 9 van 9.

 • Albert Einstein Ik weet niet welke wapens in de Derde Wereldoorlog zullen worden gebruikt, maar ik weet wel dat in de Vierde Wereldoorlog gevochten zal worden met stokken en stenen.
  Origineel: I do not know with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.
  Bron: Liberal Judaism Interview met Alfred Werner, (April-May 1949)
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige (1879 - 1955)
  - +
  +731
 • Christiaan Barnard Denken dat God minder bestaat als men Hem een kleine 'g' toebedeelt, is net als denken dat de tweede wereldoorlog minder heeft plaats gevonden als men Adolf Hitler zonder hoofdletters schrijft.
  Christiaan Barnard
  Zuid-Afrikaans hartchirurg en romanschrijver (1922 - 2001)
  - +
  +19
 • Ellen Key Een klein meisje dat tijdens de wereldoorlog haar moeder door een bom gedood zag worden riep uit: 'Arme God'. Dit zijn de diepzinnigste van alle woorden die tijdens de wereldoorlog werden gesproken.
  Ellen Key
  Zweeds schrijfster, pedagoge en feministe (1849 - 1926)
  - +
  +8
 • Herman Brood Ik zal de foutste zijn in de derde wereldoorlog.
  Herman Brood
  Nederlands zanger en kunstschilder (1946 - 2001)
  - +
  +5
 • Harry Mulisch Ik heb de oorlog niet zo zeer 'meegemaakt', ik ben de Tweede Wereldoorlog.
  Bron: Mijn getijdenboek
  Harry Mulisch
  Nederlands schrijver (1927 - 2010)
  - +
  +4
 • Harry Mulisch De atoombommen op Hiroshima en Nagasaki hebben vermoedelijk tot nu toe de derde wereldoorlog voorkomen.
  Bron: toegeschreven
  Harry Mulisch
  Nederlands schrijver (1927 - 2010)
  - +
   0
 • Zbigniew Brzezinski Ik heb niet het gevoel dat ik als Amerikaan geboren ben, maar mijn vaderland werd mij ontzegd na het einde van de Tweede Wereldoorlog en ik snakte naar iets waarmee ik me kon identificeren.
  Origineel: I don't feel I was born American, but my homeland was denied to me after the end of World War II and I craved something I could identify with.
  Zbigniew Brzezinski
  Pools-Amerikaans politiek wetenschapper (1928 - 2017)
  - +
   0
 • Samuel Huntington In het nieuwe tijdperk vormen botsingen van beschavingen de grootste bedreiging voor de wereldvrede, en een internationale orde gebaseerd op beschavingen is de zekerste bescherming tegen een wereldoorlog.
  Origineel: In the emerging era, clashes of civilization are the greatest threat to world peace, and an international order based on civilizations is the surest safeguard against world war.
  Bron: The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order (1996) p.321
  Samuel Huntington
  Amerikaans politicoloog (1927 - 2008)
  - +
   0
 • Harry Mulisch Alsof het bombardement nooit heeft plaatsgehad. Corinth kneep zijn gesloten ogen stijver dicht en dacht na. Hij dacht, het hééft ook niet plaatsgehad. Verdomd. Het is nooit gebeurd, want het had ook niét gebeurd kunnen zijn: het maakte geen deel uit van een strategie, van de tweede wereldoorlog, zoals de massacres van de andere steden.
  Bron: Het stenen bruidsbed (1958)
  Harry Mulisch
  Nederlands schrijver (1927 - 2010)
  - +
  -1
De beste wereldoorlog citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.