Citaten met westerse

Citaten 1 t/m 10 van 16.

 • Mahatma Gandhi De Westerse beschaving? Ik denk dat het een uitstekend idee is.
  Mahatma Gandhi
  Indiaas politicus (1869 - 1948)
  - +
  +76
 • Theodore Roosevelt De dingen die de westerse wereld zullen vernietigen zijn, welvaart tegen elke prijs, vrede tegen elke prijs, veiligheid eerst in plaats van plicht eerst, de liefde voor het zachte leven, en de word snel rijk theorie van het leven.
  Theodore Roosevelt
  Amerikaans staatsman (1858 - 1919)
  - +
  +29
 • Maarten van Rossem Nimmer in de menselijke geschiedenis zijn er landen geweest die zo veilig, rijk en aangenaam waren, maar de burgers van die rijke westerse landen zien de lol er niet van in.
  Maarten van Rossem
  Nederlands historicus (1943 - )
  - +
  +10
 • Samuel Huntington De gevaarlijke botsingen van de toekomst zullen waarschijnlijk ontstaan uit de interactie van westerse arrogantie, islamitische intolerantie en Chinese assertiviteit.
  Origineel: The dangerous clashes of the future are likely to arise from the interaction of Western arrogance, Islamic intolerance, and Sinic assertiveness.
  Bron: The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order (1996)
  Samuel Huntington
  Amerikaans politicoloog (1927 - 2008)
  - +
  +7
 • Michel Foucault Per slot van rekening, waarom de waarheid? Waarom is men om de waarheid bezorgd, en wel meer dan om zichzelf overigens? En waarom draagt men slechts via de zorg om de waarheid zorg voor zichzelf? Ik geloof dat we hiermee een fundamentele vraag aanroeren, die ik de vraag van het Westen zou willen noemen: wat is er gebeurd waardoor de hele westerse cultuur om die veelvormige waarheidsplicht is gaan draaien?
  Bron: Breekbare vrijheid (1982) , p. 200
  Michel Foucault
  Frans essayist en filosoof (1926 - 1984)
  - +
  +6
 • Ffyona Campbell Expedities begonnen als ontdekkingsreizen, maar de wereld is al ontdekt. Wat overblijft, is een ontdekking van jezelf, de noodzaak om een reis te maken. Inheemse mensen beschouwen dit als een onderdeel van het leven. Westerse mensen zoeken naar een filosofisch antwoord op het grote Waarom dat aan het menselijke ras en het universum wordt gesteld. Ik heb die vraag ook vaak overpeinsd maar heb er nooit een verbaal antwoord op gevonden. Maar ik heb het wel gevoeld - wanneer ik me realiseerde dat ik deel uitmaakte van iets heel groots en dat daarin een natuurlijke plaats voor mij was weggelegd.
  Bron: Te voet door Afrika (1994) P. 307
  Ffyona Campbell
  Brits lange-afstandsloopster (1967 - )
  - +
  +5
 • Geert Wilders Iedere niet-westerse allochtoon moet een assimilatiecontract tekenen. Daarin staat precies wat je wel en niet mag doen. Als je daar niet aan voldoet, moet je het land verlaten.
  Bron: Volkskrant 26 oktober 2006
  Geert Wilders
  Nederlands politicus (1963 - )
  - +
  +5
 • Stanislav Grof Een radicale innerlijke transformatie en het stijgen naar een nieuw bewustzijnsniveau is misschien de enige hoop die we hebben in de huidige wereldwijde crisis die ontstaan is door de dominantie van het Westerse mechanistische paradigma.
  Stanislav Grof
  Tsjechisch psychiater en psychotherapeut (1931 - )
  - +
  +1
 • Ffyona Campbell Je kunt in de westerse wereld alles zijn wat je wilt, behalve één ding: je kunt niet zijn wat je werkelijk bent, namelijk een dier.
  Bron: Te voet de wereld rond (1996) P. 132
  Ffyona Campbell
  Brits lange-afstandsloopster (1967 - )
  - +
  +1
 • Rebecca West Al ons westerse denken is gebaseerd op deze weerzinwekkende pretentie dat pijn de juiste prijs is voor iets goeds.
  Origineel: All our Western thought is founded on this repulsive pretence that pain is the proper price of any good thing.
  Bron: Black Lamb and Grey Falcon (1941)
  Rebecca West
  Brits schrijfster en journaliste (ps. van Cicily Isabel Fairfield) (1892 - 1983)
  - +
   0
De beste westerse citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.