Citaten met wetenschappelijke

 • Mijn wetenschappelijke studies hebben mij grote voldoening gegeven; en ik ben ervan overtuigd dat het niet lang zal duren voordat de hele wereld de resultaten van mijn werk zal erkennen.
 • Met alle terechte respect voor de wetenschap, moeten we ook alert zijn op het gelijke en omgekeerde gevaar dat het overheidsbeleid zelf gegijzeld wordt door een wetenschappelijke technologische elite.
 • Sigmund Freud was een romanschrijver met een wetenschappelijke achtergrond. Hij wist gewoon niet dat hij romanschrijver was. Al die verdomde psychiaters achter hem, ze wisten ook niet dat hij romanschrijver was.
 • Een nieuwe wetenschappelijke waarheid zegeviert niet doordat haar tegenstanders overtuigd raken en er mee instemmen, maar eerder doordat de tegenstanders geleidelijk uitsterven, en dat een nieuwe generatie opkomt die al met de waarheid vertrouwd is.
 • Ik voor mij ben stelliger dan ooit van mening, dat het van tevoren verwerpen en niet willen onderzoeken van onbekende en vreemd schijnende dingen de grootste vijand van wetenschappelijke vooruitgang is
 • Als uit wetenschappelijke analyse zou blijken dat bepaalde beweringen in het boeddhisme onjuist zijn, dan moeten we die wetenschappelijke bevindingen accepteren en die beweringen loslaten.
+3

Citaten 1 t/m 10 van 19.

 • Dalai Lama (14e) Als uit wetenschappelijke analyse zou blijken dat bepaalde beweringen in het boeddhisme onjuist zijn, dan moeten we die wetenschappelijke bevindingen accepteren en die beweringen loslaten.
  Dalai Lama (14e)
  Tibetaans spiritueel leider (Tenzin Gyatso) 1935-
  - +
  +27
 • Claude Lévi-Strauss Misschien ontdekken we ooit dat dezelfde logica ten grondslag ligt aan het mythische en aan het wetenschappelijke denken, en dat de mens altijd al even goed heeft gedacht.
  Origineel: Peut-être découvrirons-nous un jour que la même logique est à l'oeuvre dans la pensée mythique et dans la pensée scientifique, et que l'homme a toujours pensé aussi bien.
  Bron: Anthropologie structurale
  Claude Lévi-Strauss
  Frans anthropoloog 1908-2009
  - +
  +7
 • Dwight D. Eisenhower Met alle terechte respect voor de wetenschap, moeten we ook alert zijn op het gelijke en omgekeerde gevaar dat het overheidsbeleid zelf gegijzeld wordt door een wetenschappelijke technologische elite.
  Origineel: Yet, in holding scientific research and discovery in respect, as we should, we must also be alert to the equal and opposite danger that public policy could itself become the captive of a scientific-technological elite.
  Bron: Toespraak, 17-01-1961
  Dwight D. Eisenhower
  Amerikaans staatsman en president (34e) 1890-1969
  - +
  +6
 • Frederik van Eeden Ik voor mij ben stelliger dan ooit van mening, dat het van tevoren verwerpen en niet willen onderzoeken van onbekende en vreemd schijnende dingen de grootste vijand van wetenschappelijke vooruitgang is
  Bron: De Spiritistische Verschijnselen (1890)
  Frederik van Eeden
  Nederlands psychiater en schrijver 1860-1932
  - +
  +5
 • Ralph Waldo Emerson Slechte tijden hebben een wetenschappelijke waarde. Dit zijn gelegenheden die een goede leerling niet zou missen.
  Origineel: Bad times have a scientific value. These are occasions a good learner would not miss.
  Ralph Waldo Emerson
  Amerikaans dichter en filosoof 1803-1882
  - +
  +4
 • Max Planck Een nieuwe wetenschappelijke waarheid zegeviert niet doordat haar tegenstanders overtuigd raken en er mee instemmen, maar eerder doordat de tegenstanders geleidelijk uitsterven, en dat een nieuwe generatie opkomt die al met de waarheid vertrouwd is.
  Origineel: Eine neue wissenschaftliche Wahrheit pflegt sich nicht in der Weise durchzusetzen, daß ihre Gegner überzeugt werden und sich als belehrt erklären, sondern vielmehr dadurch, daß ihre Gegner allmählich aussterben und daß die heranwachsende Generation von vornherein mit der Wahrheit vertraut gemacht ist.
  Bron: Wissenschaftliche Selbstbiographie (1948)
  Max Planck
  Duits natuurkundige 1858-1947
  - +
  +3
 • Sigmund Graff De apothekers proberen hun zakelijke talent te verbergen achter hun wetenschappelijke opleiding.
  Origineel: Die Apotheker sind bemüht, ihr kaufmännisches Talent hinter ihrer wissenschaftlichen Vorbildung zu verbergen.
  Sigmund Graff
  Duits schrijver 1899-1979
  - +
  +2
 • Paul Brulat De minste wetenschappelijke ontdekking heeft het aanschijn van de wereld meer veranderd dan de vermaardste revolutiemakers ooit gedaan hebben.
  Origineel: La moindre découverte scientifique a plus transformé la face du monde que ne firent jamais les plus célèbres révolutionnaires.
  Bron: Pensées (1919) p.86
  Paul Brulat
  Frans schrijver 1866-1940
  - +
  +2
 • Elbert Hubbard Een wetenschappelijke titel verkleint niet de lengte uwe oren; hij bedekt die slechts.
  Elbert Hubbard
  Amerikaans schrijver en uitgever 1859-1915
  - +
  +2
 • Sinclair Lewis Er is geen groter compliment voor de joden dan het feit dat de mate van hun impopulariteit altijd de wetenschappelijke maatstaf is voor de wreedheid en dwaasheid van het regime waaronder ze leven.
  Origineel: There is no greater compliment to the Jews than the fact that the degree of their unpopularity is always the scientific measure of the cruelty and silliness of the regime under which they live.
  Bron: It Can't Happen Here (2014) 235
  Sinclair Lewis
  Amerikaans schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1930) 1885-1951
  - +
  +2
De beste wetenschappelijke citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: