Citaten met zoektocht

 • Een wijze man zei ooit dat alle menselijke activiteit een vorm van spelen is. En de hoogste vorm van spelen is de zoektocht naar waarheid, schoonheid en liefde. Wat is er nog meer nodig? Moet er ook een betekenis zijn, dat is een bonus? Als we tijd verspillen aan het zoeken naar de betekenis van het
 • We kunnen therapie definiëren als een zoektocht naar waarde.
 • Geen hart heeft ooit geleden door het volgen van een droom, want elke seconde van die zoektocht is een seconde in contact met God en de eeuwigheid.
 • Uiteindelijk is ons leven niets anders dan de constante zoektocht naar veiligheid, genegenheid en betekenis.
 • Geen mars, beweging of agenda die mannelijkheid in de smalste termen definieert en probeert vrouwen mindere partners te maken in deze zoektocht naar gelijkheid kan als een positieve stap worden beschouwd.
 • De enige morele opdracht die de mens heeft, is dat zijn zoektocht naar het geluk niet ten koste gaat van het geluk van de ander.
 • Ketterijen zijn experimenten in de mens zijn onbevredigde zoektocht naar de waarheid.
+4

Citaten 1 t/m 10 van 20.

 • C. Buddingh' De enige morele opdracht die de mens heeft, is dat zijn zoektocht naar het geluk niet ten koste gaat van het geluk van de ander.
  C. Buddingh'
  Nederlands dichter en letterkundige (1918 - 1985)
  - +
  +42
 • Paulo Coelho Geen hart heeft ooit geleden door het volgen van een droom, want elke seconde van die zoektocht is een seconde in contact met God en de eeuwigheid.
  Paulo Coelho
  Braziliaans schrijver (1947 - )
  - +
  +16
 • André Maurois Er is geen grote hoeveelheid ervaring vereist om te ontdekken dat de hebzuchtige zoektocht naar geld of succes bijna altijd mensen ongelukkig maakt. Waarom? Omdat die manier van leven hen afhankelijk maakt van dingen buiten henzelf.
  Bron: Un art de vivre
  André Maurois
  Frans schrijver (ps. van Émile Herzog) (1885 - 1967)
  - +
  +6
 • Ernst Ferstl Uiteindelijk is ons leven niets anders dan de constante zoektocht naar veiligheid, genegenheid en betekenis.
  Origineel: Letztendlich besteht unser Leben aus nichts anderem, als der ständigen Suche nach Geborgenheit, Zuneigung und Sinn.
  Bron: Kurz und fündig (1995)
  Ernst Ferstl
  Oostenrijks onderwijzer, dichter en aforismeschrijver (1955 - )
  - +
  +6
 • Stephen Hawking Er is reden om voorzichtig optimistisch te zijn dat we nu dichtbij het einde van de zoektocht naar de ultieme natuurwetten zijn.
  Origineel: There are grounds for cautious optimism that we may now be near the end of the search for the ultimate laws of nature.
  Bron: A Brief History of Time (1988) Ch. 11
  Stephen Hawking
  Brits fysicus en cosmoloog (1942 - 2018)
  - +
  +4
 • Fleur Adcock Poëzie is een zoektocht naar manieren van communicatie; het moet worden uitgevoerd met openheid, flexibiliteit en een constante bereidheid om te luisteren.
  Origineel: Poetry is a search for ways of communication; it must be conducted with openness, flexibility, and a constant readiness to listen.
  Fleur Adcock
  Nieuw-Zeelands dichteres (1934 - )
  - +
  +4
 • Norman Cousins De eeuwige zoektocht van de mens is het verbreken van zijn eenzaamheid.
  Origineel: The eternal quest of the individual human being is to shatter his loneliness.
  Bron: Human Options (1981)
  Norman Cousins
  Amerikaans journalist, auteur en professor (1915 - 1990)
  - +
  +3
 • Abraham H. Maslow We kunnen therapie definiëren als een zoektocht naar waarde.
  Origineel: We may define therapy as a search for value.
  Abraham H. Maslow
  Amerikaans psycholoog (1908 - 1970)
  - +
  +3
 • Arthur C. Clarke Een wijze man zei ooit dat alle menselijke activiteit een vorm van spelen is. En de hoogste vorm van spelen is de zoektocht naar waarheid, schoonheid en liefde. Wat is er nog meer nodig? Moet er ook een 'betekenis' zijn, wat dan een bonus zou zijn? Als we onze tijd verspillen met het zoeken naar de betekenis van het leven, hebben we misschien geen tijd meer om te leven - of te spelen.
  Origineel: A wise man once said that all human activity is a form of play. And the highest form of play is the search for Truth, Beauty and Love. What more is needed? Should there be a ‘meaning’ as well, that will be a bonus? If we waste time looking for life’s meaning, we may have no time to live — or to play.
  Bron: toegeschreven
  Arthur C. Clarke
  Engels sciencefiction schrijver en futuroloog (1917 - 2008)
  - +
  +2
 • Jean Giono Geluk is een zoektocht. Je moet je ervaring en verbeeldingskracht ervoor gebruiken.
  Origineel: Le bonheur est une recherche. Il faut y employer l’expérience et son imagination.
  Bron: Voyage en Italie
  Jean Giono
  Frans schrijver (1895 - 1970)
  - +
  +2
De beste zoektocht citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.