Citaten met zogenaamde

 • We hebben nog zoveel met onszelf te doen, dat we aan haat tegenover onze zogenaamde vijanden niet eens toe zouden moeten komen.
 • Ik heb in veel opzichten eerbied voor Jezus, maar volstrekt niet voor 't zogenaamde christendom. Er zijn door Jezus dingen gezegd, die ik geloof -- schoon ik ze niet geloof omdat hij 't zeide, maar in 't christendom zelf geloof ik niet. Ik ontken 't bestaan van dat christendom. Ik h
 • De afkeer van seksualiteit en de dubbele moraal is de kern van de zogenaamde kleinburgerlijkheid.
 • De zogenaamde maatschappelijke orde is samengesteld uit verschillende soorten wanorde, die elkaar in het gunstigste geval opheffen.
 • De zogenaamde paradoxen van een schrijver, waaraan een lezer aanstoot neemt, bevinden zich vaak helemaal niet in het boek, maar in het hoofd van de lezer.
+2

Citaten 1 t/m 10 van 23.

 • Friedrich Nietzsche De zogenaamde paradoxen van een schrijver, waaraan een lezer aanstoot neemt, bevinden zich vaak helemaal niet in het boek, maar in het hoofd van de lezer.
  Origineel: Die sogenannten Paradoxien des Autors, an welchen der Leser Anstoß nimmt, stehen häufig gar nicht im Buche des Autors, sondern im Kopfe des Lesers.
  Bron: Menschliches, Allzumenschliches Aus der Seele der Künstler und Schriftsteller
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof 1844-1900
  - +
  +55
 • Etty Hillesum We hebben nog zoveel met onszelf te doen, dat we aan haat tegenover onze zogenaamde vijanden niet eens toe zouden moeten komen.
  Bron: Het verstoorde leven
  Etty Hillesum
  Nederlands-Joods WO II dagboekschrijfster 1914-1943
  - +
  +26
 • Napoleon Bonaparte Met het zogenaamde algemene belang als voorwendsel kan men gaan waarheen men wil.
  Origineel: En prenant pour prétexte le prétendu principe de l'utilité générale, on peut aller où l'on veut.
  Bron: In: Jules Bertaut - Virilités: maximes et pensées (1912)
  Napoleon Bonaparte
  Frans staatsman en keizer 1769-1821
  - +
  +7
 • Gloria Steinem Als je alle vormen van genocide optelt, van kindermoord van jonge meisjes en genitale verminking tot zogenaamde ere-misdrijven, sekshandel en huiselijk geweld, alles, sterven er ongeveer 6 miljoen mensen per jaar alleen maar omdat ze als vrouw werden geboren. Dat is elk jaar een holocaust.
  Origineel: If you add up all the forms of genocide, from female infanticide and genital mutilation to so-called honor crimes, sex trafficking, and domestic abuse, everything, we lose about 6 million humans every year just because they were born female. That's a holocaust every year.
  Gloria Steinem
  Amerikaans feministisch schrijver 1934-
  - +
  +5
 • Multatuli Ik heb in veel opzichten eerbied voor Jezus, maar volstrekt niet voor 't zogenaamde christendom. Er zijn door Jezus dingen gezegd, die ik geloof -- schoon ik ze niet geloof omdat hij 't zeide, maar in 't christendom zelf geloof ik niet. Ik ontken 't bestaan van dat christendom. Ik heb 't nooit ontmoet, nooit waargenomen, en ben overtuigd dat Jezus, op aarde terugkomende, heel verwonderd wezen zou te horen dat men zich naar hem noemde.
  Bron: Ideeën
  Multatuli
  Nederlands schrijver (ps. van Eduard Douwes Dekker) 1820-1887
  - +
  +5
 • Sigmund Freud Ik ben zeker niet de eerste die is getroffen door de overeenkomst tussen de zogenaamde dwanghandelingen van neurotici en de verrichtingen waardoor de gelovige zijn devotie betuigt.
  Origineel: Ich bin gewiß nicht der erste, dem die Ähnlichkeit der sogenannten Zwangshandlungen Nervöser mit den Verrichtungen aufgefallen ist, durch welche der Gläubige seine Frömmigkeit bezeugt.
  Bron: Kleine Schriften II Zwangshandlungen und Religionsübungen
  Sigmund Freud
  Oostenrijks psychiater 1856-1939
  - +
  +4
 • Wilhelm Reich De afkeer van seksualiteit en de dubbele moraal is de kern van de zogenaamde kleinburgerlijkheid.
  Origineel: Die Sexualscheu und Sexualheuchelei bilden den Kern dessen, was man Spiessertum nennt.
  Bron: Die sexuelle Revolution
  Wilhelm Reich
  Oostenrijks-Amerikaans psychiater en seksuoloog 1897-1957
  - +
  +3
 • Erasmus Wat zal ik zeggen over zondaars die zich vleien door middel van zogenaamde aflaten vergeving van hun zonden te verkrijgen die nauwkeurig berekenen hoeveel maanden, dagen en uren zij in het vagevuur moeten verblijven?
  Bron: Lof der Zotheid (1511)
  Erasmus
  Nederlands humanist en filosoof 1469-1536
  - +
  +2
 • August von Kotzebue Een zogenaamde man van vaste beginselen is gewoonlijk slechts een mens, wiens uiterlijke toestand gelukkig steeds met zijn neigingen overeenstemt.
  Origineel: Ein sogenannter Mann von festen Grundsätzen ist gewöhnlich nur ein Mensch, dessen äussere Lage glücklicherweise stets mit seinen Neigungen übereinstimmt.
  Bron: Die deutschen Kleinstädter
  August von Kotzebue
  Duits toneelschrijver en diplomaat 1761-1819
  - +
  +1
 • John Boynton Priestley Men prijst nogal eens iemand om zijn gereserveerdheid en zogenaamde verlegenheid terwijl hij eigenlijk te trots is om het risico te lopen dat hij uitgelachen wordt.
  Origineel: Many a man is praised for his reserve and so-called shyness when he is simply too proud to risk making a fool of himself.
  Bron: All about Ourselves, and Other Essays (1956)
  John Boynton Priestley
  Engels roman- en toneelschrijver 1894-1984
  - +
  +1
De beste zogenaamde citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: