Citaten met zorgvuldig

 • Als je niet méér kwaad over anderen spreekt dan je doet, is dat niet omdat je het niet wilt. Maar je weet dat de laster je alleen meer armslag geeft als hij wordt toegediend in zorgvuldig afgewogen doses.
 • Maak er een gewoonte van zorgvuldig te luisteren naar wat anderen vertellen en kruip, voor zover mogelijk, in de geest van de ander.
 • We hebben het leven aanvaard zoals het is met al zijn folteringen en wanhoop en zijn eraan gewend en denken aan de dood als aan iets dat zorgvuldig vermeden moet worden.
 • Kies je levensgezel zorgvuldig. Van deze beslissing hangt 90 procent van al je geluk of ellende af.
 • Sparen is een vulgair iets dat elke dwaas kan; maar er is een wijs man voor nodig om dat wat zorgvuldig opgespaard is oordeelkundig uit te geven.
 • Wij zijn de woeste wolven. Wij lachen om de oude beschimmelde gefortuneerde heren, die zorgvuldig de verf van hun vingers wrijven, hun bedroefde bril oppoetsen, sterven.
 • Koester boven alles zorgvuldig de liefde die je ontvangt. Deze liefde zal nog voortleven als je goede gezondheid al lang verdwenen is.
 • Het feit dat we aan alles gewend kunnen raken, hoe walgelijk dan ook, maakt het noodzakelijk alles waar we gewend aan geraakt zijn, zorgvuldig te onderzoeken.
+5

Citaten 1 t/m 10 van 21.

 • Marcus Aurelius Maak er een gewoonte van zorgvuldig te luisteren naar wat anderen vertellen en kruip, voor zover mogelijk, in de geest van de ander.
  Marcus Aurelius
  Romeins keizer (121 - 180)
  - +
  +32
 • Charles Haddon Spurgeon Sparen is een vulgair iets dat elke dwaas kan; maar er is een wijs man voor nodig om dat wat zorgvuldig opgespaard is oordeelkundig uit te geven.
  Origineel: Hoarding is a vulgar thing which any fool may accomplish; but it needs a wise man to expend judiciously what has been saved carefully.
  Bron: The Salt-cellars (1885)
  Charles Haddon Spurgeon
  Engels predikant (1834 - 1892)
  - +
  +14
 • Og Mandino Koester boven alles zorgvuldig de liefde die je ontvangt. Deze liefde zal nog voortleven als je goede gezondheid al lang verdwenen is.
  Og Mandino
  Amerikaans schrijver (geb. Augustine Og Mandino II) (1923 - 1996)
  - +
  +4
 • Gustave Droz Alleen door zorgvuldig de kruimels van het geluk op te rapen, kan men gelukkig worden.
  Origineel: Ce n'est qu'en ramassant soigneusement les miettes du bonheur, que l'on arrive à être heureux.
  Bron: Tristesses et Sourires p.289
  Gustave Droz
  Frans auteur (1832 - 1895)
  - +
  +3
 • Krishnamurti We hebben het leven aanvaard zoals het is met al zijn folteringen en wanhoop en zijn eraan gewend en denken aan de dood als aan iets dat zorgvuldig vermeden moet worden.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +3
 • Philip Roth Zelfmoord is de rol die je voor jezelf schrijft. Je bewoont het en je voert het uit. Allemaal zorgvuldig geënsceneerd - waar ze je zullen vinden en hoe ze je zullen vinden. Maar slechts er is één uitvoering.
  Origineel: Suicide is the role you write for yourself. You inhabit it and you enact it. All carefully staged -- where they will find you and how they will find you. But one performance only.
  Philip Roth
  Amerikaans schrijver (1933 - 2018)
  - +
  +3
 • Kofi Annan Er kan geen twijfel over bestaan dat deze aanvallen opzettelijke terroristische aanslagen zijn, zorgvuldig gepland en gecoördineerd en als zodanig veroordeel ik ze hartgrondig. Terrorisme moet met vastberadenheid worden bestreden, waar het ook voorkomt.
  Origineel: There can be no doubt that these attacks are deliberate acts of terrorism, carefully planned and coordinated and as such I condemn them utterly. Terrorism must be fought resolutely wherever it appears.
  Kofi Annan
  Ghanees diplomaat en 7e secretaris-generaal van de VN (1938 - 2018)
  - +
  +2
 • Dag Hammarskjöld Als je niet méér kwaad over anderen spreekt dan je doet, is dat niet omdat je het niet wilt. Maar je weet dat de laster je alleen meer armslag geeft als hij wordt toegediend in zorgvuldig afgewogen doses.
  Bron: Merkstenen
  Dag Hammarskjöld
  Zweeds diplomaat en van 1953-1961 VN secretaris-generaal (1905 - 1961)
  - +
  +1
 • Machiavelli Als men de gebeurtenissen van vroeger en van nu overziet, is het niet moeilijk te concluderen dat in alle staten en bij alle volkeren dezelfde verlangens en gevoelens bestaan, en altijd bestaan hebben. Wie zorgvuldig de gebeurtenissen van vroeger bestudeert, kan dus gemakkelijk de toekomstige ontwikkelingen in een staat voorzien, en de maatregelen nemen die in het verleden al genomen zijn, of (als die niet te vinden zijn) nieuwe maatregelen bedenken, ontleend aan een situatie die niet wezenlijk verschillend is.
  Bron: Discorsi
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +1
 • John Oswald Sanders Als we uiterst zorgvuldig zijn met hoe we onze dagen gebruiken, hoeven we over de jaren niet in te zitten.
  John Oswald Sanders
  Nieuw-Zeelands missionaris en auteur (1902 - 1992)
  - +
  +1
De beste zorgvuldig citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.