Citaten uit L'Energie humaine van Pierre Teilhard de Chardin

Citaten 1 t/m 1 van 1.

 • Er is, concreet gezien, niet Materie en Geest, maar er is alleen Materie die Geest wordt.
  Origineel: Il n'y a pas, concrètement, de la Matière et de l'Esprit: mais il existe seulement de la Matière devenant Esprit.
  Bron: L'Energie humaine
  Pierre Teilhard de Chardin
  - +
  +9
De beste L'Energie humaine van Pierre Teilhard de Chardin citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Pierre Teilhard de Chardin

Pierre Teilhard de Chardin (Kasteel Sarcenat bij Clermont-Ferrand, 1 mei 1881 – New York, 10 april 1955) was een Frans paleontoloog, pater jezuïet en theoloog.
Teilhard de Chardins leven stond in het teken van zijn behoefte het christelijk geloof in overeenstemming te brengen met de evolutietheorie. Daartoe ontwierp hij een interdisciplinaire methode, die hijzelf aanduidde met hyperfysica of hyperbiologie. Teilhard was zich er sterk van bewust dat hij zich tussen twee vuren begaf: de wetenschappelijke tucht en het katholiek leergezag.
Juist zijn volharding in deze tussenpositie wekte de bewondering van veel gelovigen die ernaar snakten dat het christendom in een modern-wetenschappelijke wereld niet meer als achterlijk werd weggezet.

Bron Wikipedia