Citaten uit The Collected Essays of Ralph Ellison van Ralph Ellison

Citaten 1 t/m 1 van 1.

 • Goede fictie wordt gemaakt van dat wat echt is, en de realiteit is moeilijk te vinden.
  Origineel: Good fiction is made of that which is real, and reality is difficult to come by.
  Bron: The Collected Essays of Ralph Ellison (2011) 56
  Ralph Ellison
  - +
  +2
De beste The Collected Essays of Ralph Ellison van Ralph Ellison citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Ralph Ellison

Ralph Waldo Ellison (Oklahoma City, 1 maart 1913 – New York, 16 april 1994) was een Amerikaans schrijver en essayist.

Ellisons ambitie was componist te worden en met dat doel studeerde hij van 1933 tot 1936 muziek aan het Tuskegee Institute, maar vanwege financiële problemen moest hij deze studie na drie jaar opgeven. In 1936 ontmoette hij de zwarte Amerikaanse schrijver Richard Wright, die hem ertoe overhaalde zich te richten op schrijven. Vanaf 1939 publiceerde Ellison vele artikelen, kritieken en korte verhalen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende hij bij de Amerikaanse koopvaardij.
In 1952 publiceerde Ellison zijn succesvolle roman Invisible Man. Dit werk bezorgde hem wereldwijde roem als een van de meest indrukwekkende Amerikaanse romans sinds de oorlog. De roman verwierf de National Book Award in 1953, een van de vele prijzen die de schrijver ten deel vielen. Shadow and Act uit 1964 is een verzameling essays over het leven en de cultuur van zwarte Amerikanen.
Ellison was een veelzijdig artiest, die naast zijn schrijverschap ook bekwaam was in muziek, beeldhouwkunst en fotografie.

Bron Wikipedia