Citaten uit Intieme optiek van Rudy Cornets de Groot

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • Het essay, en zeker het mijne, is een zichzelf vernietigend apparaat.
  Bron: Intieme optiek (1973)
  Rudy Cornets de Groot
  - +
  +1
 • In mijn citaten ontbreekt hier een komma, staat er daar één te veel, ja, godskloten! er zijn zelfs hele woorden in teksten terechtgekomen, die er heel niet horen!
  Bron: Intieme optiek (1973). Voor de volledige tekst zie www.cornetsdegroot.com
  Rudy Cornets de Groot
  - +
  +1
De beste Intieme optiek van Rudy Cornets de Groot citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Rudy Cornets de Groot

Rudolf Adriaan Cornets de Groot (Bandoeng, voormalig Nederlands-Indië 3 februari 1929 – Leiden, 6 maart 1991) was een Nederlands letterkundige.
In literaire kring verwierf hij bekendheid met sterk persoonlijke essays over uiteenlopende schrijvers uit verschillende perioden. Daarnaast schreef hij autobiografisch werk dat zich grotendeels in Nederlands-Indië afspeelt.
In 1983 publiceert hij onder het pseudoniem Simon Lucard zijn eerste roman 'Liefde, wat heet!' In 1985 volgt een tweede roman, Tropische jaren, die zich beurtelings in Nederlands-Indië en Istanboel afspeelt.
Rudy Cornets de Groot staat bekend als een eigenzinnig en oorspronkelijk essayist, die volgens eigen zeggen schreef 'zoals een onderwijzer onderwijst', en die met zijn onorthodoxe benadering in een gedicht, boek of oeuvre verrassender verbanden wist op te sporen dan een stringente wetenschapsbeoefening doorgaans toestaat.
In zijn laatste periode werkt hij aan een dagboek en publiceert hij in Maatstaf (1990/3) nog het essay 'De robot en het woord' waarin hij aan de hand van zijn infarct licht schijnt op Luceberts bundel Troost de hysterische robot. Het is een laatste proeve van zijn 'wijze van lev/zen'; op 6 maart 1991 overlijdt hij op 62-jarige leeftijd.

Bron Wikipedia