Citaten uit Fin de partie van Samuel Beckett

Citaten 1 t/m 1 van 1.

 • Denk toch na, denk toch na, u is op aarde en daar is geen remedie voor.
  Origineel: Mais réfléchissez, réfléchissez, vous êtes sur terre, c'est sans remède!
  Bron: Fin de partie (1957)
  Samuel Beckett
  - +
  +7
De beste Fin de partie van Samuel Beckett citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Bekijk alle citaten van Samuel Beckett

Trefwoorden in deze citaten:

Over Samuel Beckett

Samuel Barclay Beckett (Foxrock, Dublin, 13 april 1906 — Parijs, 22 december 1989) was een Ierse (toneel)schrijver en dichter. Hij woonde het grootste deel van zijn volwassen leven in Parijs en schreef zowel in het Frans als in het Engels.

Beckett's eigenzinnige werk biedt een sombere, tragikomische kijk op het bestaan, vaak in combinatie met zwarte komedie en galgenhumor. Het werd steeds minimalistischer in zijn latere carrière, met meer esthetische en taalkundige experimenten.

Hij wordt beschouwd als een van de laatste modernistische schrijvers.
Beckett is het meest beroemd geworden door het toneelstuk Waiting for Godot (uitgebracht in 1952 in het Frans (En attendant Godot), Engelse vertaling uitgebracht in 1955). Het stuk kreeg in eerste instantie slechte kritieken, maar langzaam werd het erg populair. Hetzelfde geldt voor het stuk Endgame. Omdat zijn stukken na 1947 vrijwel alle in het Frans geschreven zijn, wordt hij samen met Ionesco gezien als de beste Franse toneelschrijver van de twintigste eeuw. Hij vertaalde zijn stukken zelf in het Engels.
Hij kreeg de Nobelprijs voor Literatuur in 1969.

Bron Wikipedia