Citaten uit The Complete Sherlock Holmes van Sir Arthur Conan Doyle

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Een hond weerspiegelt het gezinsleven. Wie heeft er ooit een vrolijke hond in een somber gezin gezien, of een trieste hond in een gelukkig gezin? Snauwende mensen hebben grommende honden, gevaarlijke mensen hebben gevaarlijke honden.
  Origineel: A dog reflects the family life. Whoever saw a frisky dog in a gloomy family, or a sad dog in a happy one? Snarling people have snarling dogs, dangerous people have dangerous ones.
  Bron: The Complete Sherlock Holmes (2013) 1117
  Sir Arthur Conan Doyle
  - +
  +4
 • Er is niets stimulerender dan een zaak waarin alles misgaat.
  Origineel: There is nothing more stimulating than a case where everything goes against you.
  Bron: The Complete Sherlock Holmes (2013) 526
  Sir Arthur Conan Doyle
  - +
  +1
 • Ik ben een brein, Watson. De rest van mij is slechts een aanhangsel.
  Origineel: I am a brain, Watson. The rest of me is a mere appendix.
  Bron: The Complete Sherlock Holmes (2013) 1057
  Sir Arthur Conan Doyle
  - +
   0
 • In de ogen van een vrouw zit een licht dat veel meer meer zegt dan woorden.
  Origineel: There's a light in a woman's eyes that speaks louder than words.
  Bron: The Complete Sherlock Holmes (2016) 1095
  Sir Arthur Conan Doyle
  - +
   0
De beste The Complete Sherlock Holmes van Sir Arthur Conan Doyle citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Sir Arthur Conan Doyle

Arthur Ignatius Conan Doyle (Edinburgh, 22 mei 1859 – Crowborough, 7 juli 1930) was een Brits arts die vooral bekend werd als schrijver van verhalen over de detective Sherlock Holmes en zijn assistent Dr. Watson.
Doyle was een schrijver met een breed oeuvre en publiceerde naast zijn verhalen over Holmes ook nog historische romans, sciencefiction, toneelstukken, poëzie en non-fictie, onder meer parapsychologie en spiritisme.

Doyle werd op 10-jarige leeftijd door zijn ouders naar een jezuïetenschool gestuurd. Toen hij de school in 1875 verliet, had hij zich volledig tegen het katholicisme en waarschijnlijk ook het christendom gekeerd.
Als beginnend arts was Doyle reeds begonnen met het schrijven van verhalen. In 1887 verscheen A Study in Scarlet, waarin Sherlock Holmes voor het eerst voorkwam. De verhalen rond Holmes (Bakerstreet 221b), die verschenen in het tijdschrift The Strand Magazine, betekenden een belangrijke vernieuwing van het genre en werden in korte tijd zeer populair. De druk die dit legde op Conan Doyle, maakte dat zijn personage hem ernstig dwars ging zitten. In november 1891 schreef hij aan zijn moeder: 'Ik denk erover Holmes te doden... zodat hij eens en voor altijd verdwenen is. Hij leidt mijn gedachten af van betere dingen'.

Doyle probeerde in de Eerste Wereldoorlog opnieuw als vrijwilliger in het leger te worden opgenomen, maar zijn leeftijd (55 jaar) maakte hem ongeschikt voor actieve dienst. Zijn zoon, Kingsley, maakte wel deel uit van het Britse leger. Kingsley kwam in 1918 om het leven. Wegens dit en andere sterfgevallen in zijn familie kreeg Doyle aan het einde van de Eerste Wereldoorlog een depressie en raakte hij steeds meer in de ban van het spiritisme. Hij schreef over dit onderwerp boeken (The Coming of the Fairies uit 1921) en gaf lezingen.

Bron Wikipedia