Citaten van Audre Lorde

Audre Lorde

Audre Lorde

Amerikaanse schrijfster, dichteres en activiste

Leefde van: 1934-1992

Categorie: Politiek | Dichters (Hedendaags) | Schrijvers (Hedendaags) | : Amerika

 • Het zijn niet onze verschillen die ons verdelen. Het is ons onvermogen die verschillen te herkennen, te accepteren en ze te bevieren.
 • Pijn is belangrijk: hoe we het ontwijken, hoe we ervoor bezwijken, hoe we ermee omgaan, hoe we het overstijgen.
 • Verschillen moeten niet alleen worden getolereerd, maar worden gezien als een bron van noodzakelijke polariteiten waartussen onze creativiteit kan sprankelen als een dialectiek.
 • Je kunt niet iemand anders zijn vuur gebruiken. Je kunt alleen die van jezelf gebruiken. En om dat te doen, moet je eerst bereid zijn te geloven dat je het hebt.
 • Het leerproces is iets dat je kunt ophitsen, letterlijk kunt ophitsen, als een oproer.
 • Je stilte zal je niet beschermen.
 • Onderdrukking is net zo Amerikaans als appeltaart.
 • Je zult nooit in staat zijn je stad te verdedigen terwijl je schreeuwt.
 • Poëzie is geen luxe.
 • Hoe meer ik mijn kracht gebruik ten dienste van mijn visie, hoe minder ik bang ben.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 77.

 • Het zijn niet onze verschillen die ons verdelen. Het is ons onvermogen die verschillen te herkennen, te accepteren en ze te bevieren.
  Origineel: It is not our differences that divide us. It is our inability to recognize, accept, and celebrate those differences.
  ― Audre Lorde
  - +
  +5
 • Ik heb zoveel geleerd van het luisteren naar mensen. En wat ik wist en het enige wat ik had was eerlijkheid en openheid.
  Origineel: I learned so much from listening to people. And all I knew was, the only thing I had was honesty and openness.
  ― Audre Lorde
  - +
  +4
 • Elke keer wanneer je liefhebt, heb lief alsof het voor altijd is.
  Origineel: Each time you love, love as deeply as if it were forever.
  ― Audre Lorde
  - +
  +2
 • Pijn is belangrijk: hoe we het ontwijken, hoe we ervoor bezwijken, hoe we ermee omgaan, hoe we het overstijgen.
  Origineel: Pain is important: how we evade it, how we succumb to it, how we deal with it, how we transcend it.
  ― Audre Lorde
  - +
  +2
 • Schuldgevoel is geen reactie op woede; het is een reactie op iemands eigen gedragingen of gebrek eraan.
  Origineel: Guilt is not a response to anger; it is a response to one's own actions or lack of action.
  Bron: Sister Outsider: Essays and Speeches (2012) 130
  ― Audre Lorde
  - +
  +2
 • Stilte en onzichtbaarheid gaan hand in hand met machteloosheid.
  Origineel: Silence and invisibility go hand in hand with powerlessness.
  ― Audre Lorde
  - +
  +2
 • Verschillen moeten niet alleen worden getolereerd, maar worden gezien als een bron van noodzakelijke polariteiten waartussen onze creativiteit kan sprankelen als een dialectiek.
  Origineel: Differences must be not merely tolerated, but seen as a fund of necessary polarities between which our creativity can spark like a dialectic.
  Bron: Sister Outsider: Essays and Speeches (2012) 111
  ― Audre Lorde
  - +
  +2
 • We moeten de creatieve delen van elkaar herkennen en koesteren zonder altijd te begrijpen wat er zal worden gecreëerd.
  Origineel: We must recognize and nurture the creative parts of each other without always understanding what will be created.
  Bron: Sister Outsider: Essays and Speeches (2012)
  ― Audre Lorde
  - +
  +2
 • Ik ben een zwarte feministe. Ik bedoel dat ik erken dat zowel mijn kracht als mijn primaire onderdrukking het resultaat zijn van zowel mijn zwart zijn als een vrouw zijn, en daarom zijn mijn worstelingen op beide fronten onafscheidelijk.
  Origineel: I am a Black Feminist. I mean I recognize that my power as well as my primary oppressions come as a result of my blackness as well as my womaness, and therefore my struggles on both of these fronts are inseparable.
  ― Audre Lorde
  - +
  +1
 • Ik schrijf voor die vrouwen die niet spreken, voor degenen die geen stem hebben omdat ze zo bang zijn, omdat ons geleerd wordt om angst meer te respecteren dan onszelf. We hebben geleerd dat stilte ons zou kunnen redden, maar dat zal niet gebeuren.
  Origineel: I write for those women who do not speak, for those who do not have a voice because they were so terrified, because we are taught to respect fear more than ourselves. We've been taught that silence would save us, but it won't.
  ― Audre Lorde
  - +
  +1
De beste Audre Lorde citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Audre Lorde

Audrey (Audre) Geraldine Lorde (New York, 8 februari 1934 – Saint Croix (Amerikaanse Maagdeneilanden), 17 november 1992) was een Caraïbisch-Amerikaanse feministische, activistische schrijfster, dichteres en universitair docent. Zij is bekend voor het gebruik van emotie in haar gedichten en relateerde haar gedichten en verhalen vaak aan de onderdrukking van zwarte, lesbische vrouwen.
Audre Lorde hield zich bezig met de identiteit van zwarte vrouwen in Amerika en hun rol in de feministische beweging. Hierover deed zij de bekende uitspraak: "the master's tool will never dismantle the master's house", tevens de titel van een essay dat is gepubliceerd in de bundel: Sister Outsider: Essays and Speeches.

Lordes gedichten en proza hebben een enorme invloed gehad op feministisch denken en schrijven. Ze beschreef zichzelf als: “zwart, lesbisch, moeder, strijder, dichter,” en bracht dit in haar werk naar voren.
Ze besprak thema's als racisme, seksisme en homofobie op een kritische manier.

Uit Wikipedia

Vraag en antwoord

Wat zijn de beroemdste citaten van Audre Lorde?

De twee beroemdste citaten van Audre Lorde zijn:

 • "Het zijn niet onze verschillen die ons verdelen. Het is ons onvermogen die verschillen te herkennen, te accepteren en ze te bevieren."
 • "Ik heb zoveel geleerd van het luisteren naar mensen. En wat ik wist en het enige wat ik had was eerlijkheid en openheid."

Wat zijn beroemde boeken van Audre Lorde?

Een aantal beroemde boeken van Audre Lorde zijn "Sister Outsider: Essays and Speeches", "A Burst of Light: And Other Essays" en "The Collected Poems of Audre Lorde".

Wanneer leefde Audre Lorde?

Audre Lorde is geboren in 1934 en gestorven in het jaar 1992.

Trefwoorden in deze citaten:

Vergelijkbare auteurs