Citaten van Carlos Ruiz Zafon

Carlos Ruiz Zafon

Carlos Ruiz Zafon

Spaans schrijver

Leefde van: 1964-

Categorie: Schrijvers (Hedendaags) | : Spanje

 • Een schrijver vergeet nooit de eerste keer dat hij een paar munten of een loftuiting accepteert in ruil voor een verhaal. Nooit vergeet hij de eerste keer dat hij het zoete gif van de ijdelheid in zijn bloed voelt en gelooft dat, als hij er nu maar in slaagt zijn gebrek aan talent voor iedereen verb
 • De waarheid is nooit volkomen en klopt nooit met alle verwachtingen. De waarheid zaait twijfel en vragen. Alleen de leugen is honderd procent geloofwaardig, omdat ze de werkelijkheid niet verklaart, maar ons slechts hoeft te vertellen wat we willen horen.
 • Behoud je dromen, je weet nooit wanneer ze nodig zullen zijn
 • Er zijn slechts weinig redenen voor het vertellen van de waarheid, maar voor liegen is het aantal oneindig.
 • Er bestaat niet zoiets als dode talen, alleen sluimerende geesten.
 • Poëzie is geschreven met tranen, een roman met bloed en een geschiedenis met onzichtbare inkt.
 • Ik weet niet wat mij is overkomen. Wees niet beledigd, maar soms voel je je vrijer om met een vreemde te praten dan met de mensen die je kent. Waarom zal dat zijn? Ik haalde mijn schouders op. "Waarschijnlijk omdat een vreemdeling ons ziet zoals we zijn, niet zoals hij wil geloven dat we zijn.&#
 • Mensen met een kleine ziel proberen altijd anderen te kleineren.
 • Echt haten is een talent die men leert met de jaren.
+6

Citaten 1 t/m 10 van 66.

 • De mensen kakelen dat het een lieve lust is. De mens stamt niet af van de aap, maar van de kip.
  Bron: Schaduw van de wind
  ― Carlos Ruiz Zafon
  - +
  +7
 • Een schrijver vergeet nooit de eerste keer dat hij een paar munten of een loftuiting accepteert in ruil voor een verhaal. Nooit vergeet hij de eerste keer dat hij het zoete gif van de ijdelheid in zijn bloed voelt en gelooft dat, als hij er nu maar in slaagt zijn gebrek aan talent voor iedereen verborgen te houden, de droom van de literatuur in staat zal zijn hem een dak boven het hoofd te verschaffen, een warme maaltijd aan het einde van de dag en, waar hij het meest naar hunkert: zijn naam gedrukt op een miezerig stuk papier dat ongetwijfeld langer zal leven dan hij.
  Origineel: Un escritor nunca olvida la primera vez que acepta unas monedas o un elogio a cambio de una historia. Nunca olvida la primera vez que siente el dulce veneno de la vanidad en la sangre y cree que, si consigue que nadie descubra su falta de talento, el sueño de la literatura será capaz de poner techo sobre su cabeza, un plato caliente al final del día y lo que más anhela: su nombre impreso en un miserable pedazo de papel que seguramente vivirá más que él.
  Bron: Spel van de engel
  ― Carlos Ruiz Zafon
  - +
  +6
 • Als het op liegen aankomt, moet men niet letten op de aannemelijkheid van het verzinsel, maar op de hebzucht, ijdelheid en domheid van de persoon die het doelwit is. Men liegt nooit tegen anderen, ze liegen tegen zichzelf. Een goede leugenaar geeft de onnozelaars wat ze willen horen. Dat is het hele geheim.
  Origineel: A la hora de mentir lo que hay que tener en cuenta no es la plausibilidad del embuste, sino la codicia, vanidad y estupidez del destinatario. Uno nunca miente a la gente; se mienten a ellos mismos. Un buen mentiroso les da a los bobos lo que quieren oír. Ese es el secreto.
  Bron: Labyrint der geesten (2016) De vergetenen, 32
  ― Carlos Ruiz Zafon
  - +
  +5
 • De meest effective manier voor het onschadelijk maken van de armen, is ze te leren hoe ze de rijken kunnen imiteren.
  Origineel: El modo más eficaz de hacer inofensivos a los pobres, es enseñarles a querer imitar a los ricos
  Bron: Schaduw van de wind
  ― Carlos Ruiz Zafon
  - +
  +4
 • De waarheid is nooit volkomen en klopt nooit met alle verwachtingen. De waarheid zaait twijfel en vragen. Alleen de leugen is honderd procent geloofwaardig, omdat ze de werkelijkheid niet verklaart, maar ons slechts hoeft te vertellen wat we willen horen.
  Origineel: La verdad nunca es perfecta y nunca cuadra con todas las expectativas. La verdad siempre plantea dudas y preguntas. Solo la mentira es creíble al cien por cien, porque no tiene que justificar la realidad sino sencillamente decirnos lo que queremos oír.
  Bron: Labyrint der geesten (2016) De vergetenen, 5
  ― Carlos Ruiz Zafon
  - +
  +4
 • Er zijn dingen die alleen in het donker te zien zijn.
  Origineel: Hay cosas que solo pueden verse entre tinieblas.
  Bron: Schaduw van de wind
  ― Carlos Ruiz Zafon
  - +
  +4
 • Volwassenheid is niets anders dan ontdekken dat alles waar je in geloofde toen je jong was, vals is en dat alles waar je weigerde in te geloven, waar is.
  Origineel: Madurar no es más que el proceso de descubrir que todo aquello que creías cuando eras joven, es falso y que, a su vez, todo cuanto rechazabas creer en tu juventud resulta ser cierto.
  Bron: Het Middernachtspaleis
  ― Carlos Ruiz Zafon
  - +
  +4
 • Behoud je dromen, je weet nooit wanneer ze nodig zullen zijn
  Origineel: Conserva tus sueños, nunca sabes cuando te harán falta.
  Bron: Schaduw van de wind
  ― Carlos Ruiz Zafon
  - +
  +3
 • De waarheid, dat is de onzin die mensen verkondigen wanneer ze menen iets te weten.
  Origineel: La verdad son las tonterías que dice la gente cuando se cree que sabe algo.
  Bron: Labyrint der geesten (2016) Het boek van Daniel, H. 2
  ― Carlos Ruiz Zafon
  - +
  +3
 • Een goede journalist is als een olifant: hij heeft een goede neus en goede oren, en bovenal vergeet hij nooit iets.
  Origineel: Un buen periodista es como un elefante: tiene buena nariz, buenas orejas y sobre todo nunca olvida.
  Bron: Labyrint der geesten (2016) 1964
  ― Carlos Ruiz Zafon
  - +
  +3
De beste Carlos Ruiz Zafon citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Carlos Ruiz Zafon

Carlos Ruiz Zafón (Barcelona, 25 september 1964 – Los Angeles, 19 juni 2020) was een Spaanse romanschrijver. Hij werd wereldwijd bekend door de publicatie in 2001 van zijn roman La sombra del viento (De schaduw van de wind) en schreef diverse romans, jeugdboeken en enkele filmscenario's.
Hij was winnaar van talloze literaire prijzen en zijn werk stond op de lijst van 100 beste Spaanstalige boeken van de afgelopen 25 jaar die gemaakt werd in 2007 door 81 Latijns-Amerikaanse en Spaanse auteurs en critici.

Uit Wikipedia

Vraag en antwoord

Wat zijn de beroemdste citaten van Carlos Ruiz Zafon?

De twee beroemdste citaten van Carlos Ruiz Zafon zijn:

 • "De mensen kakelen dat het een lieve lust is. De mens stamt niet af van de aap, maar van de kip."
 • "Een schrijver vergeet nooit de eerste keer dat hij een paar munten of een loftuiting accepteert in ruil voor een verhaal. Nooit vergeet hij de eerste keer dat hij het zoete gif van de ijdelheid in zijn bloed voelt en gelooft dat, als hij er nu maar in slaagt zijn gebrek aan talent voor iedereen verborgen te houden, de droom van de literatuur in staat zal zijn hem een dak boven het hoofd te verschaffen, een warme maaltijd aan het einde van de dag en, waar hij het meest naar hunkert: zijn naam gedrukt op een miezerig stuk papier dat ongetwijfeld langer zal leven dan hij."

Wat zijn beroemde boeken van Carlos Ruiz Zafon?

Een aantal beroemde boeken van Carlos Ruiz Zafon zijn "Labyrint der geesten", "Schaduw van de wind" en "Het Middernachtspaleis".

Wanneer leefde Carlos Ruiz Zafon?

Carlos Ruiz Zafon leeft nog steeds en is geboren in 1964.

Trefwoorden in deze citaten:

Vergelijkbare auteurs