Citaten van Catharose de Petri

Catharose de Petri

Catharose de Petri

Nederlands mystica en schrijfster (ps. van Henny Stok Huyser)

Leefde van: 1902 - 1990

Categorie: Schrijvers (Nederlands) | Schrijvers (Hedendaags) Land: FlagNederland

Geboren: 2 februari 1902 Gestorven: 10 september 1990

 • In de aanvang is de neergang van het ik, als gevolg van het woestijnbeleven, treurig om aan te zien. Doch dat is maar tijdelijk; want die neergang van het ik is het dieptepunt. Dat schier gelijk worden aan het woestijnzand zelf is het einde van deze fase, want in deze toestand ontstaat in het stelse

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • De hoofdzaak van uw bereidheid en dadenrijkdom dient gelegen te zijn in het feit dat u het zielenbewustzijn in de plaats van het ik-bewustzijn stellen wilt. Wie zielenbewustzijn verkrijgen gaat, is een heel ander mens geworden, een nieuw mens, verlost van het wereldwiel.
  Catharose de Petri
  - +
  +6
 • In de aanvang is de neergang van het ik, als gevolg van het woestijnbeleven, treurig om aan te zien. Doch dat is maar tijdelijk; want die neergang van het ik is het dieptepunt. Dat schier gelijk worden aan het woestijnzand zelf is het einde van deze fase, want in deze toestand ontstaat in het stelsel van de mens een openheid voor een Nieuw Licht.
  Catharose de Petri
  - +
  +2
 • In welke richting men ook moge proberen het natuurlijke bewustzijn uit te breiden of te cultiveren, dat bewustzijn is en blijft onder alle omstandigheden een dierlijk bewustzijn.
  Catharose de Petri
  - +
   0
De beste Catharose de Petri citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.