Citaten van Ffyona Campbell

Ffyona Campbell

Ffyona Campbell

Brits lange-afstandsloopster

Leefde van: 1967 -

Geboren: 1 januari 1967

 • Expedities begonnen als ontdekkingsreizen, maar de wereld is al ontdekt. Wat overblijft, is een ontdekking van jezelf, de noodzaak om een reis te maken. Inheemse mensen beschouwen dit als een onderdeel van het leven. Westerse mensen zoeken naar een filosofisch antwoord op het grote Waarom dat aan he
 • Patronen, wat voor patronen dan ook, zijn ogenschijnlijk veilig als je met chaos wordt geconfronteerd.
 • Je kunt in de westerse wereld alles zijn wat je wilt, behalve één ding: je kunt niet zijn wat je werkelijk bent, namelijk een dier.
 • De diepere noodzaak voor mannen om het avontuur te zoeken, komt bijna altijd voort uit hun noodzaak om hun psychologische problemen uit de weg te gaan, maar bij vrouwen moet er natuurlijk een duisterder reden achter zitten.
+1

Citaten 1 t/m 10 van 18.

 • De geschiedenis van verleiding is de oudste die er bestaat. De verleiding komt wanneer er een gemakkelijke weg is. De weg van het westen is de gemakkelijke weg. Sommige landen beschouwen dit als een geschenk dat ze andere landen ook moeten aanbieden - waarmee zij hen in de verleiding brengen de natuurwetten van hun land te overtreden, onder het mom van 'ontwikkelingshulp' of door het een 'keuze' te noemen.
  Bron: Te voet de wereld rond (1996) Naschrift
  Ffyona Campbell
  - +
  +5
 • Expedities begonnen als ontdekkingsreizen, maar de wereld is al ontdekt. Wat overblijft, is een ontdekking van jezelf, de noodzaak om een reis te maken. Inheemse mensen beschouwen dit als een onderdeel van het leven. Westerse mensen zoeken naar een filosofisch antwoord op het grote Waarom dat aan het menselijke ras en het universum wordt gesteld. Ik heb die vraag ook vaak overpeinsd maar heb er nooit een verbaal antwoord op gevonden. Maar ik heb het wel gevoeld - wanneer ik me realiseerde dat ik deel uitmaakte van iets heel groots en dat daarin een natuurlijke plaats voor mij was weggelegd.
  Bron: Te voet door Afrika (1994) P. 307
  Ffyona Campbell
  - +
  +5
 • De essentie van werkelijk kiezen is dat je goed weet wat voor consequenties beide mogelijkheden hebben.
  Bron: Te voet de wereld rond (1996) P. 166
  Ffyona Campbell
  - +
  +3
 • Het vermogen om iets te doen hangt niet af van je fysieke mogelijkheden, maar van je diepste verlangen om het te doen.
  Bron: Te voet de wereld rond (1996) P. 158
  Ffyona Campbell
  - +
  +3
 • Er is in ons innerlijk zoveel veranderd sinds wij blind gebukt gaan onder de last van de moderne vooruitgang. En ik vraag me dikwijls af: vooruitgang, waarheen?
  Bron: Te voet de wereld rond (1996) P. 131
  Ffyona Campbell
  - +
  +2
 • Je kunt wel jammeren om het gebrek aan liefde tot je een ons weegt, maar op een gegeven moment moet je je omkeren - van liefde krijgen door te ontvangen, naar liefde krijgen door het te geven.
  Bron: Te voet de wereld rond (1996) P. 113
  Ffyona Campbell
  - +
  +2
 • Patronen, wat voor patronen dan ook, zijn ogenschijnlijk veilig als je met chaos wordt geconfronteerd.
  Bron: Te voet de wereld rond (1996) P. 95
  Ffyona Campbell
  - +
  +2
 • Starende blikken bezitten een kracht die je je zelfvertrouwen kan ontnemen en je tot niets kan reduceren.
  Bron: Te voet de wereld rond (1996) P. 241
  Ffyona Campbell
  - +
  +2
 • Voor voedsel van iemand afhankelijk zijn is één niveau, afhankelijk zijn van water is al veel moeilijker, maar als je afhankelijk van iemand bent voor het stillen van je pijn, dan kom je nauwelijks meer overeind. Daarvoor heb je kracht nodig, en kracht komt alleen als je je de inspanning zelf getroost.
  Bron: Te voet de wereld rond (1996) P. 108
  Ffyona Campbell
  - +
  +2
 • Het kuiken dat het hardst moet worstelen om uit het ei te komen, komt te voorschijn met sterkere spieren dan zijn broertje dat er vrijwel uitgewandeld is. Het is niet wreed naar zo'n worsteling te kijken zonder te helpen; het is wreder om je te bukken en de schaal om de kuiken heen weg te halen. Zijn spiertjes zullen minder sterk zijn, waardoor hij verzwakt begint aan de strijd om in leven te blijven.
  Bron: Te voet de wereld rond (1996) P. 58
  Ffyona Campbell
  - +
  +1
De beste Ffyona Campbell citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Ffyona Campbell

Ffyona Campbell (Totnes, Devon, 1967) is een Brits lange-afstandsloopster. Ze is de eerste vrouw die rond de wereld heeft gelopen. In 11 jaar legde ze 32.000 kilometer af en bracht een bedrag van 120.000 Pond sterling voor goede doelen bij elkaar.
Zij was de schrijfster van The Whole Story, On Foot Through Africa en Feet of Clay.

Bron Wikipedia

Vraag en antwoord

Wat zijn de beroemdste citaten van Ffyona Campbell?

De twee beroemdste citaten van Ffyona Campbell zijn:

 • "De geschiedenis van verleiding is de oudste die er bestaat. De verleiding komt wanneer er een gemakkelijke weg is. De weg van het westen is de gemakkelijke weg. Sommige landen beschouwen dit als een geschenk dat ze andere landen ook moeten aanbieden - waarmee zij hen in de verleiding brengen de natuurwetten van hun land te overtreden, onder het mom van 'ontwikkelingshulp' of door het een 'keuze' te noemen."
 • "Expedities begonnen als ontdekkingsreizen, maar de wereld is al ontdekt. Wat overblijft, is een ontdekking van jezelf, de noodzaak om een reis te maken. Inheemse mensen beschouwen dit als een onderdeel van het leven. Westerse mensen zoeken naar een filosofisch antwoord op het grote Waarom dat aan het menselijke ras en het universum wordt gesteld. Ik heb die vraag ook vaak overpeinsd maar heb er nooit een verbaal antwoord op gevonden. Maar ik heb het wel gevoeld - wanneer ik me realiseerde dat ik deel uitmaakte van iets heel groots en dat daarin een natuurlijke plaats voor mij was weggelegd."

Wanneer leefde Ffyona Campbell?

Ffyona Campbell is geboren in 1967.