Citaten van Konrad Lorenz

Konrad Lorenz

Konrad Lorenz

Duits zoöloog

Leefde van: 1903-1989

Categorie: Wetenschappers | : Duitsland

 • Naarmate het ambacht wordt uitgeroeid door concurrentie van de industrie en de kleinere ondernemer, inclusief de agrariërs, niet meer in staat is te bestaan, worden we allemaal gedwongen te voldoen aan de wensen van de grote producenten, het voedsel te eten en de kleding te dragen die zij het beste
 • Ook de wetenschapper is een kind van zijn tijd en zijn cultuur.
 • Je zult het niet geloven, maar er zijn maatschappijen die door de slimsten geregeerd worden; dat is bij de bavianen het geval.

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • Naarmate het ambacht wordt uitgeroeid door concurrentie van de industrie en de kleinere ondernemer, inclusief de agrariërs, niet meer in staat is te bestaan, worden we allemaal gedwongen te voldoen aan de wensen van de grote producenten, het voedsel te eten en de kleding te dragen die zij het beste voor ons vinden, en het ergste van alles is dat we door conditionering niet beseffen dat ze dat doen.
  Origineel: In dem Maße, in dem das Handwerk durch die Konkurrenz der Industrie ausgerottet wird und in dem der kleinere Unternehmer, einschließlich des Bauern, existenzunfähig wird, sind wir alle ganz einfach gezwungen, uns in unserer Lebensführung den Wünschen der Großproduzenten zu fügen, die Nahrungsmittel zu fressen und die Kleidungsstücke anzuziehen, die sie für uns für gut befinden, und was das Allerschlimmste ist, wir merken kraft der uns zuteil gewordenen Konditionierung gar nicht, daß sie dies tun.
  Bron: Die acht Todsünden der zivilisierten Menschheit (1973)
  ― Konrad Lorenz
  - +
  +2
 • Ook de wetenschapper is een kind van zijn tijd en zijn cultuur.
  Origineel: Auch der Wissenschaftler ist ein Kind seiner Zeit und seiner Kultur.
  ― Konrad Lorenz
  - +
  +1
 • De wetenschap is niet alleen in staat, maar moet alles wat in de wereld bestaat tot het object van haar onderzoek maken.
  Origineel: Die Naturwissenschaft kann nicht nur, sondern muß schlechterdings alles, was es in der Welt gibt, zum Gegenstand ihrer Forschung machen.
  Bron: Der Abbau des Menschlichen (1983) S. 99
  ― Konrad Lorenz
  - +
   0
 • Je zult het niet geloven, maar er zijn maatschappijen die door de slimsten geregeerd worden; dat is bij de bavianen het geval.
  Origineel: Sie werden es nicht glauben, aber es gibt soziale Staaten, die von den Klügsten regiert werden; dass ist bei den Pavianen der Fall.
  ― Konrad Lorenz
  - +
   0
 • Wij zijn de grootste prestatie die tot nu toe bereikt is door de grote constructeurs van de evolutie. Wij zijn hun laatste maar zeker niet hun laatste woord.
  Bron: Das sogenannte Böse (1963) XII
  ― Konrad Lorenz
  - +
   0
De beste Konrad Lorenz citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Vraag en antwoord

Wat zijn beroemde boeken van Konrad Lorenz?

Een aantal beroemde boeken van Konrad Lorenz zijn "Die acht Todsünden der zivilisierten Menschheit", "Der Abbau des Menschlichen" en "Das sogenannte Böse".

Wanneer leefde Konrad Lorenz?

Konrad Lorenz is geboren in 1903 en gestorven in het jaar 1989.

Trefwoorden in deze citaten:

Vergelijkbare auteurs