Citaten van Yehudi Menuhin

Yehudi Menuhin

Yehudi Menuhin

Amerikaans/Brits violist, altviolist en dirigent

Leefde van: 1916 - 1999

Geboren: 22 april 1916 Gestorven: 12 maart 1999

 • We zouden ervan moeten uitgaan dat we allemaal gek zijn.
 • Ik kan muziek alleen maar zien als iets dat inherent is aan ieder mens - een geboorterecht. Muziek coördineert geest, lichaam en geest.
 • Het is een techniek die bij uitstek geschikt is om lichamelijke en geestelijke ziekten te voorkomen en om het lichaam in het algemeen te beschermen, en een onvermijdelijk gevoel van zelfredzaamheid en zekerheid te ontwikkelen.
 • Een manier van leven die het rijk van het onbekende en het mysterieuze uitsluit, is gewoon niet in harmonie met het leven zelf.
 • Homeopathie is de veiligste en betrouwbaarste benadering van kwalen en heeft de aanvallen van gevestigde medische praktijken meer dan 100 jaar weerstaan.
 • Het is muziek die spiritueel en sensueel leent, die extase vrij van schuld, geloof zonder dogma, liefde als eerbetoon, en een persoon thuis met de natuur en het oneindige kan overbrengen.
 • Ik zou het vreselijk vinden om te denken dat ik geen amateur ben. Een amateur is iemand die houdt van wat hij doet. Heel vaak, ben ik bang, heeft de professional een hekel aan wat hij doet. Dus, ik ben liever een amateur.
 • Muziek schept orde uit chaos: voor ritme legt unanimiteit op het uiteenlopende, melodie legt continuïteit op aan het onsamenhangende, en harmonie legt verenigbaarheid met het onlogische op.
 • Zoeken en de route die we volgen zijn belangrijker dan het vinden van een vondst.
 • Het leven is geen voltooid product, het is alleen wat we ervan maken en als we er niets van maken, zal iemand anders dat doen en zullen we zijn slaaf zijn.
 • De violist is dat merkwaardige menselijke fenomeen gedistilleerd tot een zeldzame potentie - half tijger, half dichter.
+8

Citaten 1 t/m 10 van 33.

 • Om een uitstekende muzikant te zijn, moet je zeer alert zijn op het kleinste detail en bereid zijn om oneindig veel geduld te hebben bij het nastreven van je ideaal. Je hebt absolute controle en professionaliteit nodig.
  Origineel: To be an outstanding musician, you have to be very attentive to the smallest detail and willing to have infinite patience in the pursuit of your ideal. You require absolute control and professionalism.
  Yehudi Menuhin
  - +
  +9
 • We zouden ervan moeten uitgaan dat we allemaal gek zijn.
  Yehudi Menuhin
  - +
  +7
 • De mens is ingewikkeld. Hij is tot alles bekwaam en bovendien in staat zichzelf telkens gelijk te geven.
  Yehudi Menuhin
  - +
  +5
 • Ik kan muziek alleen maar zien als iets dat inherent is aan ieder mens - een geboorterecht. Muziek coördineert geest, lichaam en geest.
  Origineel: I can only think of music as something inherent in every human being - a birthright. Music coordinates mind, body and spirit.
  Yehudi Menuhin
  - +
  +4
 • Waarom is compassie geen onderdeel van ons gevestigde curriculum, een inherent onderdeel van ons onderwijs? Compassie, ontzag, verwondering, nieuwsgierigheid, verheffing, nederigheid - dit zijn de fundamenten van elke echte beschaving, niet langer de voorrechten, de domeinen van een kerk, maar van iedereen, elk kind in elk huis, op elke school.
  Origineel: Why is compassion not part of our established curriculum, an inherent part of our education? Compassion, awe, wonder, curiosity, exaltation, humility - these are the very foundation of any real civilization, no longer the prerogatives, the preserves of any one church, but belonging to everyone, every child in every home, in every school.
  Yehudi Menuhin
  - +
  +4
 • Het is misschien de grootste prestatie van het leven om op hoge leeftijd te leven, je verstand te behouden, je gevoel voor humor, je gezondheid en je charme.
  Origineel: It is perhaps life's greatest accomplishment to live to old age, maintaining one's wits, one's sense of humor, one's health, and one's charm.
  Bron: Unfinished Journey (1977)
  Yehudi Menuhin
  - +
  +3
 • In werkelijkheid is oneindigheid slechts de afstand tot het hart van een vreemdeling. Eeuwigheid is het moment van kennen.
  Origineel: In reality, infinity is merely the distance to the heart of a stranger. Eternity is the moment of cognition.
  Yehudi Menuhin
  - +
  +3
 • Mozart loste zijn emoties op een niveau op dat hen veranderde in stemmingen die niet besmet waren door doodsangst, waardoor hij de angst in de engelen kon uiten die zo eigenaardig de zijne is.
  Origineel: Mozart resolved his emotions on a level that transformed them into moods uncontaminated by mortal anguish, enabling him to express the angelic anguish that is so peculiarly his own.
  Yehudi Menuhin
  - +
  +3
 • Muziek is een therapie. Het is een communicatie die veel krachtiger is dan woorden, veel directer, veel efficiënter.
  Origineel: Music is a therapy.It is a communication far more powerful than words, far more immediate, far more efficient.
  Yehudi Menuhin
  - +
  +3
 • Door sentimentele liederen worden velen meer geroerd dan door ongelukkige mensen.
  Yehudi Menuhin
  - +
  +2
De beste Yehudi Menuhin citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Yehudi Menuhin

Yehudi Menuhin, Baron of Stoke D'Abernon (New York, 22 april 1916 – Berlijn, 12 maart 1999) was een Amerikaans (later Brits) violist, altviolist en dirigent.

Menuhin was een leerling van Louis Persinger, Georges Enesco en Adolf Busch. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde hij voor geallieerde soldaten. Na de bevrijding van het concentratiekamp Bergen-Belsen in april 1945 trad hij samen met componist-pianist (pacifist) Benjamin Britten op voor de bevrijde gevangenen.
In 1947 ging hij samen met dirigent Wilhelm Furtwängler terug naar Duitsland als een daad van verzoening: hij was de eerste joodse musicus die na de Holocaust naar Duitsland ging voor optredens.

Menuhin trad tot op hoge leeftijd op en werd vooral bekend door zijn diepzinnige en toch eenvoudige interpretaties. In 1985 werd hij Brits staatsburger en werd zijn erebenoeming uit de jaren zestig tot ridder opgewaardeerd tot een volwaardige. In 1993 kreeg hij de niet-erfelijke titel Baron.

Vanaf 1992 maakte hij zich dienstbaar als UNESCO Goodwill Ambassador. Hij stierf op 12 maart 1999 in Berlijn op 82 jarige leeftijd na een kort ziekbed als gevolg van complicaties van een bronchitis. Hij ligt begraven op het terrein van zijn school in Stoke d'Abernon in Surrey.

Bron Wikipedia

Vraag en antwoord

Wat zijn de beroemdste citaten van Yehudi Menuhin?

De twee beroemdste citaten van Yehudi Menuhin zijn:

 • "Om een uitstekende muzikant te zijn, moet je zeer alert zijn op het kleinste detail en bereid zijn om oneindig veel geduld te hebben bij het nastreven van je ideaal. Je hebt absolute controle en professionaliteit nodig."
 • "We zouden ervan moeten uitgaan dat we allemaal gek zijn."

Wanneer leefde Yehudi Menuhin?

Yehudi Menuhin is geboren in 1916 en gestorven in het jaar 1999.