• A. Schopenhauer Er zijn slechts drie fundamentele drijvende krachten achter menselijk handelen: egoïsme, dat het eigen welzijn wil, ... boosaardigheid, die het welzijn van anderen wil... en de kracht die het welzijn van anderen wil, en deze kracht is mededogen.
    Origineel: Es gibt nur drei Grundtriebfedern menschlicher Handlungen: Egoismus, der das eigene Wohl will, ... Bosheit, die das fremde Wehe will ... und die Kraft, welche das fremde Wohl will, und diese Kraft ist das Mitleid.
    Bron: Die beiden Grundprobleme der Ethik (1841)
    A. Schopenhauer
    Duits filosoof 1788-1860
    - +
     0
Laden...
A. Schopenhauer - Er zijn slechts drie fundamentele drijvende krachten achter menselijk handelen: egoïsme, dat het eigen welzijn wil, ... boosaardigheid, die het welzijn van anderen wil... en de kracht die het welzijn van anderen wil, en deze kracht is mededogen.
Er zijn slechts drie fundamentele drijvende krachten achter menselijk handelen: egoïsme, dat het eigen welzijn wil, ... boosaardigheid, die het welzijn van anderen wil... en de kracht die het welzijn van anderen wil, en deze kracht is mededogen. van : A. Schopenhauer
X
rose-black black-road forest hills-sunrise lake-forest plant-drops purple-flower rain-drops river-forest rood-blad sky-stars straat-stad z-love-children-sun z-love-geliefdes-zon z-love-hands-sun z-love-hands z-love-leaves z-love-parijs z-love-small-hearts z-love-zwanen

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
rose-black Er zijn slechts drie fundamentele drijvende krachten achter menselijk handelen: egoïsme, dat het eigen welzijn wil, ... boosaardigheid, die het welzijn van anderen wil... en de kracht die het welzijn van anderen wil, en deze kracht is mededogen.
- A. Schopenhauer Citaten.NET