• Immanuel Kant Trots [...] is een soort eerzucht, waarbij we andere mensen aanmoedigen zichzelf te onderschatten in vergelijking met ons, en is daarom een ondeugd die in strijd is met het respect waarop ieder mens terecht aanspraak kan maken.
    Origineel: Der Hochmut [...] ist eine Art von Ehrbegierde, nach welcher wir anderen Menschen ansinnen, sich selbst in Vergleichung mit uns gering zu schätzen, und ist also ein der Achtung, worauf jeder Mensch gesetzmäßigen Anspruch machen kann, widerstreitendes Laster.
    Bron: Die Metaphysik der Sitten, 1797. Zweiter Teil. Metaphysische Anfangsgründe der Tugendlehre
    Immanuel Kant
    Duits filosoof 1724-1804
    - +
     0
Laden...
Immanuel Kant - Trots [...] is een soort eerzucht, waarbij we andere mensen aanmoedigen zichzelf te onderschatten in vergelijking met ons, en is daarom een ondeugd die in strijd is met het respect waarop ieder mens terecht aanspraak kan maken.
Trots [...] is een soort eerzucht, waarbij we andere mensen aanmoedigen zichzelf te onderschatten in vergelijking met ons, en is daarom een ondeugd die in strijd is met het respect waarop ieder mens terecht aanspraak kan maken. van : Immanuel Kant
X
straat-stad black-road forest hills-sunrise lake-forest plant-drops purple-flower rain-drops river-forest rood-blad rose-black sky-stars z-love-children-sun z-love-geliefdes-zon z-love-hands-sun z-love-hands z-love-leaves z-love-parijs z-love-small-hearts z-love-zwanen

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
straat-stad Trots [...] is een soort eerzucht, waarbij we andere mensen aanmoedigen zichzelf te onderschatten in vergelijking met ons, en is daarom een ondeugd die in strijd is met het respect waarop ieder mens terecht aanspraak kan maken.
- Immanuel Kant Citaten.NET