• Johann Wolfgang von Goethe Wij mensen klagen vaak dat er zo weinig goede dagen en zo veel slechte dagen zijn, en dat lijkt mij meestal onterecht. Als we altijd een open hart hadden om te genieten van het goede dat God elke dag voor ons bereidt, zouden we ook kracht genoeg hebben om het kwade te verdragen als het komt.
    Origineel: Wir Menschen beklagen uns oft, daß der guten Tage so wenig sind und der schlimmen so viel, und, wie mich dünkt, meist mit Unrecht. Wenn wir immer ein offenes Herz hätten, das Gute zu genießen, das uns Gott für jeden Tag bereitet, wir würden alsdann auch Kraft genug haben, das Übel zu tragen, wenn es kommt.
    Bron: Die Leiden des jungen Werther, 1774; hier in der zweiten Fassung von 1787. 1. Buch, 01. Juli 1771
    Johann Wolfgang von Goethe
    Duits schrijver en dichter 1749-1832
    - +
     0
Laden...
Johann Wolfgang von Goethe - Wij mensen klagen vaak dat er zo weinig goede dagen en zo veel slechte dagen zijn, en dat lijkt mij meestal onterecht. Als we altijd een open hart hadden om te genieten van het goede dat God elke dag voor ons bereidt, zouden we ook kracht genoeg hebben om het kwade te verdragen als het komt.
Wij mensen klagen vaak dat er zo weinig goede dagen en zo veel slechte dagen zijn, en dat lijkt mij meestal onterecht. Als we altijd een open hart hadden om te genieten van het goede dat God elke dag voor ons bereidt, zouden we ook kracht genoeg hebben om het kwade te verdragen als het komt. van : Johann Wolfgang von Goethe
X
straat-stad black-road forest hills-sunrise lake-forest plant-drops purple-flower rain-drops river-forest rood-blad rose-black sky-stars z-love-children-sun z-love-geliefdes-zon z-love-hands-sun z-love-hands z-love-leaves z-love-parijs z-love-small-hearts z-love-zwanen

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
straat-stad Wij mensen klagen vaak dat er zo weinig goede dagen en zo veel slechte dagen zijn, en dat lijkt mij meestal onterecht. Als we altijd een open hart hadden om te genieten van het goede dat God elke dag voor ons bereidt, zouden we ook kracht genoeg hebben om het kwade te verdragen als het komt.
- Johann Wolfgang von Goethe Citaten.NET