• Karl Kraus Toen het woord vrede voor het eerst werd uitgesproken, ontstond er paniek op de aandelenmarkt. Ze schreeuwden het uit van de pijn: wij hebben het verdiend! Laten we oorlog voeren! Wij verdienen oorlog!
    Origineel: Als zum erstenmal das Wort »Friede« ausgesprochen wurde, entstand auf der Börse eine Panik. Sie schrieen auf im Schmerz: Wir haben verdient! Laßt uns den Krieg! Wir haben den Krieg verdient!
    Bron: Nachts. Aphorismen, 1924. VI. Nachts
    Karl Kraus
    Oostenrijks schrijver en dichter 1874-1936
    - +
     0
Laden...
Karl Kraus - Toen het woord vrede voor het eerst werd uitgesproken, ontstond er paniek op de aandelenmarkt. Ze schreeuwden het uit van de pijn: wij hebben het verdiend! Laten we oorlog voeren! Wij verdienen oorlog!
Toen het woord vrede voor het eerst werd uitgesproken, ontstond er paniek op de aandelenmarkt. Ze schreeuwden het uit van de pijn: wij hebben het verdiend! Laten we oorlog voeren! Wij verdienen oorlog! van : Karl Kraus
X
hills-sunrise black-road forest lake-forest plant-drops purple-flower rain-drops river-forest rood-blad rose-black sky-stars straat-stad z-love-children-sun z-love-geliefdes-zon z-love-hands-sun z-love-hands z-love-leaves z-love-parijs z-love-small-hearts z-love-zwanen

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
hills-sunrise Toen het woord vrede voor het eerst werd uitgesproken, ontstond er paniek op de aandelenmarkt. Ze schreeuwden het uit van de pijn: wij hebben het verdiend! Laten we oorlog voeren! Wij verdienen oorlog!
- Karl Kraus Citaten.NET