• Richard Jefferies Er bevindt zich niets menselijks in de hele natuur. De hele natuur, het hele universum dat we kunnen zien, is voor ons compleet onverschillig, en, behalve voor ons, is het menselijk leven niet meer waard dan dat van gras. Als de gehele mensheid nu zou uitsterven, wat zou dat dan voor de aarde uitmaken? Wat zou het de aarde kunnen schelen?
    Origineel: There is nothing human in the whole round of nature. All nature, all the universe that we can see, is absolutely indifferent to us, and except to us human life is of no more value than grass. If the entire human race perished at this hour, what difference would it make to the earth? What would the earth care?
    Bron: The Story of My Heart: My Autobiography (1883) ch. IV
    Richard Jefferies
    Engels natuurschrijver 1848-1887
    Richard Jefferies
    - +
    +4
Laden...
Richard Jefferies - Er bevindt zich niets menselijks in de hele natuur. De hele natuur, het hele universum dat we kunnen zien, is voor ons compleet onverschillig, en, behalve voor ons, is het menselijk leven niet meer waard dan dat van gras. Als de gehele mensheid nu zou uitsterven, wat zou dat dan voor de aarde uitmaken? Wat zou het de aarde kunnen schelen?
Er bevindt zich niets menselijks in de hele natuur. De hele natuur, het hele universum dat we kunnen zien, is voor ons compleet onverschillig, en, behalve voor ons, is het menselijk leven niet meer waard dan dat van gras. Als de gehele mensheid nu zou uitsterven, wat zou dat dan voor de aarde uitmaken? Wat zou het de aarde kunnen schelen? van: Richard Jefferies
X

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
Er bevindt zich niets menselijks in de hele natuur. De hele natuur, het hele universum dat we kunnen zien, is voor ons compleet onverschillig, en, behalve voor ons, is het menselijk leven niet meer waard dan dat van gras. Als de gehele mensheid nu zou uitsterven, wat zou dat dan voor de aarde uitmaken? Wat zou het de aarde kunnen schelen?
- Richard Jefferies
Citaten.NET